2016. augusztus 5., péntek

Rick Riordan: Athéné jele (Az Olimposz hősei #3)

Amíg a sors össze nem hozta egy robbanó szoborral, Annabeth biztos volt benne, hogy nagy meglepetés nem érheti már az életben.

Annabeth a rómaiak táborában végre megtalálja elveszett szerelmét, Percyt, de nem sokáig élvezhetik az egymásra találás örömét, mert menekülni kényszerülnek. Ráadásul Nico az óriások fogságába kerül, és már csak napjai vannak hátra… Gaia ébredezik, Annabeth-re pedig egy magányos küldetés vár: követnie kell Rómában Athéné jelét. Ami lehet, hogy a halálba vezeti…

Már vagy egy hete kiolvastam az Athéné jelét, csak nem volt kedvem írni róla, meg el voltam foglalva azzal, hogy befejezzem a saját könyvem, így csak most került sor erre a könyvre.

Azt hittem, hogy ez a leghosszabb könyv a sorozatban, de tévedtem, mert a The House of Hades (Hádész háza) még hosszabb, mint ez. Azonban ezt azok, akik a könyveket magyarul olvassák, nem tudhatják, hiszen Az Olimposz hőseinek negyedik kötete még nem jött ki Magyarországon, de én már tudom mi történik benne. :P Ez is az angolul való olvasás egyik előnye.

A The Mark of Athena négy félvér szemszögéből meséli el a Rómába vezető utat. Annabeth, Leo, Piper és Percy a négy narrátorunk. Listába szedve, gyorsan felsorolom a főbb eseményeket, de bocsánat, ha kihagyok valamit, mert már elkezdtem a House of Hades-t, és a Mark of Athena kiolvasása óta elég sok idő eltelt, így nem biztos, hogy nem felejtek ki semmit.

  1. Leo felrobbantja Camp Jupiter-t, ezáltal a rómaiak a görögök vérét akarják.
  2. Team Leo, Hot Stuff.
  3. Kansas.
  4. Eidolons (passz, hogy lehet magyarul ), úgyhogy nem Leo volt, aki felrobbantotta a tábort, bár ez a rómaiakat nem érdekli, mert popsibuksik.
  5. Atlanta, és Frank, a hősies aranyhal.
  6. Piknik Aphroditéval.
  7. A tenger alatti Félvér-tábor.
  8. Herkules.
  9. Percy kalóz féltestvére, és a hatmillió dollárnyi arany elsüllyesztése.
  10. Megérkezünk Rómába.
  11. Annabeth követi Athéné jelét.
  12. Leo felrobbant pár Eidolon-t.
  13. Piper, Jason és Percy majdnem megfullad.
  14. Az ikeróriások legyőzése.
  15. Annabeth megtalálja az Athéné szobrát, és majdnem happy endet kapunk. Majdnem.
  16. Percy és Annabeth lezuhannak a Tartaroszba.
  17. Vége.
Volt egy rész, ahol Percy és Annabeth az Argo II istállójában beszélgettek, és nézték az alattuk elsuhanó tájat, de elaludtak, és másnap reggel mindenki őket kereste. Majd megtalálta őket Frank, de kettesben feküdtek egy pléden az istállóban. Első gondolata nem az volt, hogy véletlenül elaludtak. Ezután pedig Coach Hedge büntetésbe rakja Percyéket. És ez így leírva egyáltalán nem vicces, de ígérem, hogy a könyvben olvasva mosolyt csal az arcodra az egész szituáció.

És ott van még Piper. Én próbálom. Tényleg. Nem az van, hogy utálom, ezt már elmondtam sokszor, de ami az ő fejében lezajlik a könyv folyamán, az egyszerűen szörnyű. Ami Jasont illeti, nem sok vizet zavart, mert valami mindig fejbe verte, és annyi volt a szerepe az egész könyvben. És ez így teljesen rendben is volt. Csak Piper ne elmélkedett volna annyit. Folyamatosan azon aggódott, hogy nem is tetszik Jasonnak, és hogy Jason otthagyja Reynáért. Hogy a Félvér-táborban mindenkinek ő ad tanácsot, de azt nem tudja, hogy a saját pasiját hogyan tartsa meg. Ha valaki kiejti Reyna nevét, már rosszul van, és arra gondol, hogy talán Jason jobban szereti Reynát, mint őt.

Oké, hogy Piper Aphrodité lánya, de mintha az első kötetben azt mondogatta volna, hogy ő nem olyan, mint Aphrodité. Igen, kinézetre valóban egy tök badass csajnak tűnik. Csak ne látnám a gondolatait is leírva, mert attól a falra mászom. Rendben, aggódjon Jason és a kapcsolata miatt, de kicsit szolidabban, mert engem az ő románcuk pont hidegen hagy. Percabeth: legjobb. Frazel: csodás. Caleo: igen, jöhet. Jasiper: eltűröm, de nem bírom.

Bocsánatot kérek minden Jasiper rajongótól. sajnálom, de az ő kapcsolatuk engem pont hidegen hagy.

Két könyv maradt, és egyiket sem fordították még magyarra. Izgalmas lesz értékelni...

“Percy, let me go" she croaked. "You can't pull me up."
His face was white with effort. She could see in his eyes that he knew it was hopeless.
"Never," he said. He looked up at Nico, fifteen feet above.
"The other side, Nico! We'll see you there. Understand?"
Nico's eyes widened. "But-"
"Lead them!" Percy shouted. "Promise me!"
"I-I will."
Below them, the voice laughed in the darkness. Sacrifices. Beautiful sacrifices to wake the goddess.
Percy tightened his grip on Annabeth's wrist. His face was gaunt, scraped and bloody, his hair dusted with cobwebs, but when he locked eyes with her, she thought he had never looked more handsome.
"We're staying together," he promised. "You're not getting away from me. Never again."
Only then did she understand what would happen. A one-way trip. A very hard fall.
"As long as we're together," she said.
She heard Nico and Hazel still screaming for help. She saw sunlight far, far above- maybe the last sunlight she would ever see.
Then Percy let go of his ledge, and together, holding hands, he and Annabeth fell into the endless darkness.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése